Aflappen

Aflappen is het bevestigen van de zool aan de upper, maar kan verschillende betekenissen hebben, afhankelijk van de context waarin het wordt gebruikt.

In de schoenmakerij verwijst “aflappen” ook wel “doorstikken” naar het repareren van een schoenzool door er een nieuw stuk leer of rubber overheen te leggen. Dit wordt vaak gedaan wanneer de originele zool versleten of beschadigd is en niet meer voldoende bescherming biedt aan de voet. Het nieuwe stuk leer of rubber wordt over de oude zool geplaatst en stevig vastgelijmd om de levensduur van de schoen te verlengen.

In de context van wandelen of trekken kan “aflappen” van een zool verwijzen naar het loslaten van de zool van de schoen of laars, waardoor deze niet langer stevig is bevestigd. Dit kan gevaarlijk zijn, omdat het kan leiden tot struikelen of vallen.Let op! Deze kennisbank is een verzameling van informatie vanuit allerlei bronnen. Sommige teksten zijn nog niet gecontroleerd en kunnen nog onjuistheden bevatten. Mocht je informatie missen of een correctie willen doorgeven dan horen we dit graag via marketing@dumco.nl

Kom ook meer te weten over

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

Je ontvangt onze nieuwsbrief maximaal 1 x per maand

Previous

Aflapgaren

Brochure

Next