Bovenwerk

Het bovenwerk is het deel van de schoen dat het bovenste deel van de voet bedekt. Het bovenwerk omvat het materiaal dat de voet omsluit, zoals leer, textiel, synthetische stoffen of een combinatie daarvan.

Het bovenwerk van een schoen heeft verschillende functies. Ten eerste biedt het bescherming aan de voet tegen externe elementen, zoals stoten, schuren en vuil. Daarnaast speelt het bovenwerk een belangrijke rol bij het bepalen van de stijl en het uiterlijk van de schoen.

Het bovenwerk wordt meestal samengesteld uit verschillende delen, zoals de vamp (het voorste deel dat de tenen bedekt), de wreef (het middelste deel dat de bovenkant van de voet bedekt) en de hielkap (het achterste deel dat de hiel omsluit). Deze delen worden aan elkaar genaaid, gelijmd of op andere wijze bevestigd om het bovenwerk van de schoen te vormen.

Let op! Deze kennisbank is een verzameling van informatie vanuit allerlei bronnen. Sommige teksten zijn nog niet gecontroleerd en kunnen nog onjuistheden bevatten. Mocht je informatie missen of een correctie willen doorgeven dan horen we dit graag via marketing@dumco.nl

Kom ook meer te weten over

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

Je ontvangt onze nieuwsbrief maximaal 1 x per maand

Previous

Hamertang

Vamp

Next