Calcaneus

Calcaneus is een andere benaming voor het hielbeen. De calcaneus vormt de basis van het achterste deel van de voet en speelt een belangrijke rol bij het ondersteunen van het lichaamsgewicht en het absorberen van schokken tijdens het lopen en rennen. Het heeft ook verschillende uitsteeksels en richels waar spieren, pezen en ligamenten aanhechten die de beweging van de voet en enkel ondersteunen en stabiliseren.

Er zijn verschillende aandoeningen en verwondingen die het calcaneus bot kunnen aantasten, zoals stressfracturen, botbreuken, ontsteking van de pezen en bursitis. Deze aandoeningen kunnen pijn, zwelling, stijfheid en beperking van de mobiliteit van de voet en enkel veroorzaken. Behandeling van deze aandoeningen kan variëren van rust en ijs tot medicatie en fysiotherapie, afhankelijk van de ernst van de aandoening.

Let op! Deze kennisbank is een verzameling van informatie vanuit allerlei bronnen. Sommige teksten zijn nog niet gecontroleerd en kunnen nog onjuistheden bevatten. Mocht je informatie missen of een correctie willen doorgeven dan horen we dit graag via marketing@dumco.nl

Kom ook meer te weten over

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

Je ontvangt onze nieuwsbrief maximaal 1 x per maand

Previous

Carborundumsteen

Contrefort

Next