Chiropractor

Een chiropractor is een medische professional die zich richt op de diagnose, behandeling en preventie van aandoeningen van het bewegingsapparaat, met de nadruk op de wervelkolom en het zenuwstelsel. Chiropractoren gebruiken een hands-on benadering om pijn en functieverlies te behandelen en te voorkomen. Chiropractoren geloven dat veel gezondheidsproblemen worden veroorzaakt door een verstoring van de natuurlijke beweging van de wervelkolom en het zenuwstelsel. Door de wervelkolom te manipuleren en de beweging te verbeteren, kunnen chiropractoren helpen om de symptomen te verlichten en het functioneren van het lichaam te verbeteren.

Chiropractoren maken vaak gebruik van een verscheidenheid aan technieken om de wervelkolom te manipuleren, waaronder de bekende ‘kraaktechniek’. Ze kunnen ook andere behandelmethoden toepassen, zoals massage, oefentherapie en lifestyle advies.

Let op! Deze kennisbank is een verzameling van informatie vanuit allerlei bronnen. Sommige teksten zijn nog niet gecontroleerd en kunnen nog onjuistheden bevatten. Mocht je informatie missen of een correctie willen doorgeven dan horen we dit graag via marketing@dumco.nl

Kom ook meer te weten over

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

Je ontvangt onze nieuwsbrief maximaal 1 x per maand

Previous

Fysiotherapeut

Orthopedist

Next