Voor 14.00 besteld zelfde dag verzonden

Dumco wordt duurzamer

Installatie van zonnepanelen
Afgelopen week heeft Dumco meer dan 160 zonnepanelen op het dak geplaatst. En wat liggen ze er mooi bij! Dit markeert een belangrijke stap in onze duurzame toekomst.

Facts

  • Dumco wekt nu meer dan 67.000 kWh per jaar op
  • Met 1 kWh kan je een uur lang stroom geven aan een apparaat van 1000Watt

Voordelen van zonnepanelen
Zelfvoorziening en energieonafhankelijkheid
Met het aanleggen van zonnepanelen zetten we een grote stap in de verduurzaming voor ons pand. Zonnepanelen zijn niet alleen goed voor het klimaat, ze zorgen ook voor zelfvoorziening. Dumco is nu in staat om een substantieel deel van zijn eigen energie opwekken, waardoor we minder afhankelijk worden van energiebedrijven en de import van energie uit het buitenland. Natuurlijk scheelt het ook in de kosten die we niet aan jullie door hoeven te berekenen.

We staan niet stil
Uitbreiding duurzaam assortiment
Bij Dumco zijn we al een aantal jaren bezig met zowel het verduurzamen van bestaande artikelen en het uitbreiden van ons assortiment met duurzamere artikelen. Dat laatste is een hele uitdaging maar gelukkig worden onze leveranciers ook steeds milieubewuster waardoor we ons assortiment steeds verder kunnen uitbreiden. Samen met onze leveranciers zetten we steeds een stapje verder om zo veel mogelijk artikelen steeds een beetje milieuvriendelijker te maken zoals bijvoorbeeld de Mysole Eco die al voor een groot gedeelte uit gerecyclede materialen bestaat.

Minder plastic in verpakkingen
Bij Dumco streven we er ook naar om steeds minder plastic te gebruiken in onze verpakkingen. Ook aan de verpakkingen van ons eigen merk is afgelopen tijd veel veranderd. Nog geen 4 jaar geleden was Mysole enkel in een plastic verpakking te verkrijgen en nu zijn we bezig met een volledig afbreekbare verpakking met spaarzaam gebruik van inkt.

Hybride voertuigen voor vertegenwoordigers
Onze vertegenwoordigers rijden dagelijks veel kilometers om onze klanten te bezoeken, vandaar dat we hebben besloten om over te stappen op hybride auto’s. Dit vermindert onze ecologische voetafdruk aanzienlijk.

Toekomstgerichte Stap
Met de installatie van de zonnepanelen, het verduurzamen van verpakkingen en minderen in het gebruik van benzine zetten we een mooie stap vooruit naar een duurzaam bedrijf gericht op de toekomst.

Kijk op onze webshop op dumco.nl voor onze artikelen.

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

Je ontvangt onze nieuwsbrief maximaal 1 x per maand