Eeltvorming

Eeltvorming is een natuurlijke reactie van de huid op constante druk of wrijving. Wanneer de huid langdurig wordt blootgesteld aan druk of wrijving, bijvoorbeeld door het dragen van te strakke schoenen of het gebruik van handgereedschap zonder bescherming, reageert de huid door extra cellen aan te maken en deze op te stapelen. Dit resulteert in een verdikking van de huid, ook wel eelt genoemd.

Eeltvorming komt vaak voor op de voeten, vooral op de bal van de voet en de hiel, omdat deze delen van de voet vaak onder druk staan tijdens het lopen en staan. Het kan ook voorkomen op de handen, bijvoorbeeld bij mensen die regelmatig met hun handen werken. Hoewel eeltvorming in de meeste gevallen geen ernstig probleem is, kan het soms ongemakkelijk of pijnlijk zijn, vooral als het eelt te dik wordt of barstjes vertoont. Het kan ook een cosmetisch probleem zijn, omdat het er onaantrekkelijk uit kan zien.

Om eeltvorming te voorkomen, is het belangrijk om goed passende schoenen te dragen, regelmatig je voeten te verzorgen en te beschermen tegen wrijving. Als je al last hebt van eeltvorming, kan dit worden behandeld door het eelt voorzichtig te verwijderen met een voetvijl of puimsteen, of door het gebruik van speciale eeltverwijderingsproducten. In ernstigere gevallen kan het nodig zijn om medische hulp te zoeken.

Let op! Deze kennisbank is een verzameling van informatie vanuit allerlei bronnen. Sommige teksten zijn nog niet gecontroleerd en kunnen nog onjuistheden bevatten. Mocht je informatie missen of een correctie willen doorgeven dan horen we dit graag via marketing@dumco.nl

Kom ook meer te weten over

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

Je ontvangt onze nieuwsbrief maximaal 1 x per maand

Previous

Els

Freesblokken

Next