Fysiotherapeut

Een fysiotherapeut is een medische professional die zich in de breedste zin van het woord richt op het herstellen, behouden en bevorderen van de bewegingsmogelijkheden van het lichaam. Fysiotherapeuten zijn gespecialiseerd in het behandelen van een breed scala aan aandoeningen die verband houden met de bewegingsfunctie van het lichaam, zoals pijnlijke spieren en gewrichten, verminderde mobiliteit, blessures, neurologische aandoeningen, ademhalingsproblemen en houdingsproblemen.

De taken van een fysiotherapeut omvatten het beoordelen van de fysieke toestand van de patiënt, het stellen van een diagnose en het opstellen van een behandelplan. De behandeling kan bestaan uit het voorschrijven van oefeningen, manuele therapie, massage, elektrotherapie, acupunctuur en/of advies over houding en ergonomie. Fysiotherapeuten werken vaak nauw samen met andere zorgverleners, zoals huisartsen, orthopedisten en ergotherapeuten, om ervoor te zorgen dat hun patiënten de best mogelijke zorg krijgen.

Het uiteindelijke doel van fysiotherapie is om de fysieke functie van de patiënt te verbeteren en de pijn en het ongemak te verminderen, zodat de patiënt weer normaal kan functioneren in het dagelijks leven en kan terugkeren naar zijn of haar werk en sportactiviteiten.

Let op! Deze kennisbank is een verzameling van informatie vanuit allerlei bronnen. Sommige teksten zijn nog niet gecontroleerd en kunnen nog onjuistheden bevatten. Mocht je informatie missen of een correctie willen doorgeven dan horen we dit graag via marketing@dumco.nl

Kom ook meer te weten over

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

Je ontvangt onze nieuwsbrief maximaal 1 x per maand

Previous

Steunzolen

Chiropractor

Next