Geniet extra lang van je favoriete schoenen

Ken je dat? Je hebt een collectie schoenen in de kast staan, maar grijpt toch altijd weer naar hetzelfde paar. Helaas hebben ook schoenen een houdbaarheidsdatum. Hoe vaker je ze draagt, hoe sneller ze slijten. Wist je dat je de levensduur van je schoenen aanzienlijk kunt verlengen met een paar simpele trucs?

Een regelmatige opfrisbeurt

Was het liefde op het eerste gezicht? Dan wil je je schoenen waarschijnlijk zo goed als nieuw houden. Dat betekent niet dat ze voor altijd in de doos moeten blijven. Bescherm je schoenen vanaf het eerste moment tegen water en vuil met een protector en herhaal dit maandelijks, zeker als ze nat zijn geworden.

Maar ook na een modderige wandeling of een avond op de dansvloer kunnen je schoenen wel wat zorg gebruiken. Door modder en vuil gaan de ademende en waterafstotende kwaliteiten verloren. Zonde! Borstel je schoenen daarom regelmatig schoon.

Care, clean en rescue!

Een goede verzorging van je schoenen is dus cruciaal voor een lange levensduur. De producten van Tarrago Sneakers Care – exclusief verkrijgbaar bij Dumco – zijn daarvoor uitermate geschikt. Gebruik bijvoorbeeld WASC! als reinigingsmiddel. Wil je je schoenen beschermen tegen water en vuil? Gebruik dan de Nano Protector Spray.

Blijven poetsen

Leer is een natuurproduct dat goed moet kunnen ademen. Met de juiste behandeling zorg je ervoor dat je leren schoenen soepel blijven en de kleur behouden. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld de schoenpoets van Saphir. De natuurlijke oliën en bijenwas zorgen ervoor dat jouw schoenen weer als nieuw in de kast verdwijnen! Gebruik liever geen synthetische schoenpoets. Vocht wordt daarmee slecht afgevoerd, wat op den duur zorgt voor aanzienlijk minder mooi leer.

Een nieuw kleurtje

Naast je schoenen onderhouden en poetsen kun je ze ook verven. Zo lijkt het net alsof je een nieuw paar schoenen hebt! Er bestaan verschillende soorten verf:

  • Indringverf (voor suede, nubuck en gladleer)

Met deze verf kun je je leren schoenen een tint donkerder maken. De verf dringt diep in het leer en kan worden aangebracht met een bolkwast. Zo voorkom je druppels en druipers. Vraag je schoenmaker om advies over de juiste verf voor jouw leren schoenen.

  • Spuitbus (voor gladleer)

Wil je jouw gladleren schoenen snel een opknapbeurt geven? Gebruik dan een spuitbus. Het voordeel van een spuitbus is dat je elke kleur kunt kiezen. Een nadeel is dat een spuitbus oppervlakkig werkt; de verf dringt niet diep in het leer waardoor de oude kleur sneller zichtbaar wordt bij beschadiging. Je schoenmaker kan je adviseren over de juiste spuitbus voor jouw schoenen.

  • Creatief met kwast (meest gebruikt bij sneakers)

Ben je in een creatieve bui en wil je je schoenen een unieke look geven? Gebruik dan de Sneakers Paint van Tarrago. Met deze verf en een kwast tover jij je schoenen om in een heus kunstwerk!

Heb je bedacht welke techniek je wil gebruiken? Maak je schoenen dan klaar om te verven. Verwijder veters en maak de schoenen goed schoon en droog. Gebruik bij gladleer eerst een reiniger. Plak alle onderdelen af die niet geverfd hoeven te worden, zoals de hakken en zolen. Klaar met verven? Gebruik een beschermende spray om het resultaat te behouden.

Dumco | Tarrago

Duurzaam onderhoud

Door je schoenen goed te onderhouden kun je nog jarenlang vooruit met je favoriete paar. Dat is op zich al duurzaam! Als klap op de vuurpijl beschikt Dumco over een collectie onderhoudsproducten op waterbasis. De kwaliteit en het resultaat zijn hetzelfde, met als bijkomend voordeel dat de natuur je dankbaar zal zijn!

Jarenlang plezier

Klaar? Poetsen maar! De winter komt eraan en dat is de ideale tijd om wat extra aandacht te besteden aan je schoenen.

Gebruik bovenstaande tips en werk alvast vooruit; als je je zomerschoenen goed onderhouden opbergt, kun je ze straks bij de eerste zonnestralen direct aantrekken.

Op die manier heb jij jarenlang plezier van jouw favoriete schoenen!

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

Je ontvangt onze nieuwsbrief maximaal 1 x per maand

Previous

Top 10 afdekmaterialen

Dumco Kalender

Next