Gladleer

Gladleer is een type leer dat bekend staat om zijn gladde en glanzende afwerking. Het wordt verkregen door de bovenste laag van de dierenhuid (meestal runderhuid) te behandelen en te polijsten, waardoor het oppervlak glad en glanzend wordt. 

Gladleer is een veelgebruikt materiaal voor schoenen, tassen, jassen, meubels en andere accessoires vanwege de duurzaamheid, het comfort en de elegantie. Het kan worden gekleurd in verschillende kleuren en kan worden afgewerkt met verschillende soorten lakken, waaronder hoogglans en mat. 

Hoewel gladleer over het algemeen duurzaam en slijtvast is, kan het gevoelig zijn voor krassen en vlekken. Het is daarom belangrijk om het regelmatig te onderhouden en te reinigen om de levensduur van het leer te verlengen en het er goed uit te laten zien. 

Let op! Deze kennisbank is een verzameling van informatie vanuit allerlei bronnen. Sommige teksten zijn nog niet gecontroleerd en kunnen nog onjuistheden bevatten. Mocht je informatie missen of een correctie willen doorgeven dan horen we dit graag via marketing@dumco.nl

Kom ook meer te weten over

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

Je ontvangt onze nieuwsbrief maximaal 1 x per maand

Previous

Grondzoolpatronen

Goniometer

Next