Voor 14.00 besteld zelfde dag verzonden

Goodyear

In de schoenindustrie verwijst Goodyear naar een specifieke methode van het vervaardigen van schoenen en laarzen. Deze methode, die dateert uit de 19e eeuw, is vernoemd naar Charles Goodyear Jr., de zoon van de uitvinder van het vulkanisatieproces voor rubber, Charles Goodyear.

De Goodyear-methode is het vastmaken van de binnenzool en de zool van de schoen aan elkaar door middel van een speciale steek, genaamd de Goodyear-steek. Deze steek gaat door de binnenzool, de rand van de schoen en de zool, en zorgt voor een sterke en duurzame verbinding tussen de verschillende delen van de schoen.

De Goodyear-methode wordt beschouwd als een van de meest duurzame en hoogwaardige manieren om schoenen te vervaardigen en is populair in de schoenindustrie. Het is echter ook een arbeidsintensief proces en vereist speciale apparatuur en vaardigheden om te kunnen uitvoeren.

Let op! Deze kennisbank is een verzameling van informatie vanuit allerlei bronnen. Sommige teksten zijn nog niet gecontroleerd en kunnen nog onjuistheden bevatten. Mocht je informatie missen of een correctie willen doorgeven dan horen we dit graag via marketing@dumco.nl

Kom ook meer te weten over

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

Je ontvangt onze nieuwsbrief maximaal 1 x per maand

Previous

Geleng

Gelengveer

Next