Hakken

Hakken zijn verhoogde delen van de zool van een schoen, meestal aan de achterkant van de schoen, die de hiel van de voet verhogen. Ze kunnen worden gemaakt van verschillende materialen, zoals leer, kunststof, hout, metaal of rubber, en zijn verkrijgbaar in verschillende maten en vormen. 

(Hoge) Hakken worden vaak gedragen door vrouwen als modeaccessoire en kunnen variëren van lage hakken van een paar centimeter tot hoge stiletto’s van meer dan 10 cm. Naast hun esthetische waarde hebben hakken ook enkele functionele voordelen. Ze kunnen de houding van de drager verbeteren, waardoor de rug en de bilspieren worden aangespannen. Ze kunnen ook helpen om de voeten te strekken en de loopgang van de drager te veranderen, wat kan helpen bij het voorkomen van voetpijn en -aandoeningen zoals platvoeten, omdat ze de druk op de bogen van de voet verminderen. 

Het is belangrijk om de juiste maat en hoogte van de hakken te kiezen om ervoor te zorgen dat ze comfortabel zijn en geen schade veroorzaken aan de voeten of het lichaam. 

Let op! Deze kennisbank is een verzameling van informatie vanuit allerlei bronnen. Sommige teksten zijn nog niet gecontroleerd en kunnen nog onjuistheden bevatten. Mocht je informatie missen of een correctie willen doorgeven dan horen we dit graag via marketing@dumco.nl

Kom ook meer te weten over

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

Je ontvangt onze nieuwsbrief maximaal 1 x per maand

Previous

Hakverhoging

Hardheid

Next