Hakplaat

Een hakplaat is een orthopedisch hulpmiddel dat wordt gebruikt om extra bescherming en duurzaamheid aan de hakken van schoenen toe te voegen. Het is meestal gemaakt van slijtvast materiaal, zoals rubber, leer of kunststof en wordt op de buitenzool van de hak van de schoen bevestigd. 

Een hakplaat helpt bij het voorkomen van slijtage van de hak van de schoen, vooral bij mensen die veel lopen of staan op harde oppervlakken. Het kan ook helpen om de stabiliteit van de voet te verbeteren en het risico op uitglijden te verminderen. 

Hakplaten zijn verkrijgbaar in verschillende maten en vormen, afhankelijk van de schoenmaat en de vorm van de hak van de schoen. Sommige hakplaten hebben ook een antislip- of schokabsorberende functie om het comfort en de veiligheid van de drager te vergroten. 

Een podoloog of schoenmaker kan een hakplaat op maat maken en bevestigen op de hak van de schoen, afhankelijk van de individuele behoeften van de patiënt. 

Let op! Deze kennisbank is een verzameling van informatie vanuit allerlei bronnen. Sommige teksten zijn nog niet gecontroleerd en kunnen nog onjuistheden bevatten. Mocht je informatie missen of een correctie willen doorgeven dan horen we dit graag via marketing@dumco.nl

Kom ook meer te weten over

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

Je ontvangt onze nieuwsbrief maximaal 1 x per maand

Previous

Holniet

Hielkap

Next