Voor 14.00 besteld zelfde dag verzonden

Hallux valgus

Hallux valgus, ook wel ‘knokkelteen‘ genoemd, is een veel voorkomende voetaandoening waarbij de grote teen naar buiten begint te wijzen en in de richting van de andere tenen draait. Hierdoor ontstaat een bult aan de basis van de grote teen, ook wel een ‘bunion’ genoemd. 

Hallux valgus kan veroorzaakt worden door verschillende factoren. Genetische aanleg speelt een rol, maar ook het dragen van slecht passende schoenen of overbelasting van de voet kunnen de oorzaak zijn. Symptomen van hallux valgus zijn onder meer pijn, zwelling, roodheid en moeite met het bewegen van de grote teen. 

Behandeling van hallux valgus hangt af van de ernst van de aandoening en kan variëren van het dragen van orthopedische schoenen of inlegzolen tot chirurgische ingrepen om de teen te corrigeren. Fysiotherapie en specifieke oefeningen kunnen ook helpen om de spieren en pezen in de voet te versterken en de pijn te verminderen. Het is belangrijk om de voeten goed te verzorgen en comfortabele schoenen te dragen om de symptomen te verminderen en verdere complicaties te voorkomen. 

Let op! Deze kennisbank is een verzameling van informatie vanuit allerlei bronnen. Sommige teksten zijn nog niet gecontroleerd en kunnen nog onjuistheden bevatten. Mocht je informatie missen of een correctie willen doorgeven dan horen we dit graag via marketing@dumco.nl

Kom ook meer te weten over

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

Je ontvangt onze nieuwsbrief maximaal 1 x per maand

Previous

Hielkap

Inplakzool

Next