Hielcorrector

Een hielcorrector is een orthopedisch hulpmiddel dat is ontworpen om een verkeerde houding van de voet te corrigeren en pijnlijke aandoeningen van de voet en de enkel te behandelen. Het wordt meestal gebruikt om een afwijking van de voet genaamd overpronatie te corrigeren, waarbij de voet te veel naar binnen kantelt bij het lopen of rennen. 

Een hielcorrector is meestal gemaakt van zacht, flexibel materiaal, zoals schuimrubber, siliconen of gel, en wordt gedragen in de schoen. Het past onder de hiel van de voet en biedt extra ondersteuning en stabiliteit om de voet in een neutrale positie te houden tijdens het lopen of rennen. 

Een hielcorrector kan helpen om de druk op de gewrichten en spieren in de voet te verminderen en kan bijdragen aan de behandeling van verschillende aandoeningen, zoals plantaire fasciitis, hielspoor, enkelverstuikingen en vermoeide voeten. 

Het is belangrijk om een hielcorrector te gebruiken die goed past en die geschikt is voor uw specifieke voetprobleem. Het is ook belangrijk om geleidelijk aan te wennen aan het dragen van de hielcorrector en te luisteren naar uw lichaam om te bepalen of het de juiste oplossing is voor uw voetprobleem. Raadpleeg altijd een arts of podotherapeut voordat u een hielcorrector gebruikt. 

Let op! Deze kennisbank is een verzameling van informatie vanuit allerlei bronnen. Sommige teksten zijn nog niet gecontroleerd en kunnen nog onjuistheden bevatten. Mocht je informatie missen of een correctie willen doorgeven dan horen we dit graag via marketing@dumco.nl

Kom ook meer te weten over

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

Je ontvangt onze nieuwsbrief maximaal 1 x per maand

Previous

Hardheid

Holvoet

Next