Hielhoek

De hielhoek verwijst naar de hoek toek tussen de voet en het onderbeen wanneer iemand rechtop staat. Het is een maatstaf die gebruikt wordt om de helling of de inclinatie van de hiel te beschrijven. De hielhoek wordt gemeten met een hielstandmeter.

In de schoenindustrie is de hielhoek een belangrijk aspect van het ontwerp van schoenen, met name bij het bepalen van het comfort en de stabiliteit. Een juiste hielhoek kan helpen om de druk op de hiel te verminderen, de juiste voetpositie te bevorderen en de loopprestaties te verbeteren.

De hielhoek kan variëren afhankelijk van het type schoen en het beoogde gebruik. Bijvoorbeeld, sportschoenen kunnen een iets verhoogde hielhoek hebben om de impact tijdens het rennen of springen op te vangen, terwijl schoenen met een lagere hielhoek meer geschikt kunnen zijn voor dagelijks gebruik of casual schoeisel.

Let op! Deze kennisbank is een verzameling van informatie vanuit allerlei bronnen. Sommige teksten zijn nog niet gecontroleerd en kunnen nog onjuistheden bevatten. Mocht je informatie missen of een correctie willen doorgeven dan horen we dit graag via marketing@dumco.nl

Kom ook meer te weten over

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

Je ontvangt onze nieuwsbrief maximaal 1 x per maand

Previous

Onderpronatie

Schoensmeer

Next