Hielkap

Een hielkap is een onderdeel van een schoen dat is ontworpen om extra steun en bescherming te bieden aan de hiel van de voet. Het is het achterste deel van de schoen dat de hiel omringt en ondersteunt. 

Een hielkap kan helpen bij het stabiliseren van de voet en het verminderen van overmatige beweging en pronatie. Het kan ook helpen om de druk op de hiel te verminderen en het risico op hielproblemen zoals hielspoor of plantaire fasciitis te verminderen. 

Hielkappen zijn meestal gemaakt van sterk en duurzaam materiaal, zoals leer, kunststof of rubber, en worden op de achterkant van de schoen bevestigd. Ze kunnen variëren in dikte, afhankelijk van de schoenmaat en de vorm van de hiel van de voet. 

Een podoloog kan een hielkap aanbevelen als onderdeel van een behandeling voor hielproblemen of ter voorkoming van toekomstige hielproblemen. Het is belangrijk om een schoen te kiezen met een hielkap die goed past en de hiel goed ondersteunt. 

Let op! Deze kennisbank is een verzameling van informatie vanuit allerlei bronnen. Sommige teksten zijn nog niet gecontroleerd en kunnen nog onjuistheden bevatten. Mocht je informatie missen of een correctie willen doorgeven dan horen we dit graag via marketing@dumco.nl

Kom ook meer te weten over

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

Je ontvangt onze nieuwsbrief maximaal 1 x per maand

Previous

Hakplaat

Hallux valgus

Next