Hielspoor

Hielspoor is een aandoening waarbij er een benige uitgroei ontstaat aan de onderkant van het hielbot, meestal als gevolg van langdurige spanning en overbelasting van de pezen en spieren die de voetboog ondersteunen. Dit kan leiden tot pijn en ontsteking in het hielgebied, vooral bij het lopen, staan of springen. 

Er zijn verschillende behandelingen die kunnen helpen bij het verminderen van de pijn en het ongemak van een hielspoor, waaronder: 

  1. Schoeninlegzolen: Het dragen van inlegzolen of steunzolen kan helpen om de druk op de voetboog te verminderen en de voet beter te ondersteunen. 
  2. Rust: Het verminderen van activiteiten die de voet belasten, kan helpen om de pijn te verminderen en de genezing te bevorderen. 
  3. IJs: Het aanbrengen van ijs op het hielgebied kan helpen om de ontsteking te verminderen en de pijn te verlichten. 
  4. Oefeningen: Het uitvoeren van rekoefeningen en versterkende oefeningen kan helpen om de spanning in de pezen en spieren te verminderen en de stabiliteit en flexibiliteit van de voet te verbeteren. 
  5. Fysiotherapie: Een fysiotherapeut kan helpen bij het ontwikkelen van een oefenprogramma om de spanning in de pezen en spieren te verminderen en de flexibiliteit en stabiliteit van de voet te verbeteren. 

Het is belangrijk om te onthouden dat een hielspoor niet altijd symptomen veroorzaakt en dat het succes van de behandeling afhankelijk is van de individuele situatie van de patiënt. Daarom is het raadzaam om een podoloog of een arts te raadplegen als u symptomen van een hielspoor ervaart. 

Let op! Deze kennisbank is een verzameling van informatie vanuit allerlei bronnen. Sommige teksten zijn nog niet gecontroleerd en kunnen nog onjuistheden bevatten. Mocht je informatie missen of een correctie willen doorgeven dan horen we dit graag via marketing@dumco.nl

Kom ook meer te weten over

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

Je ontvangt onze nieuwsbrief maximaal 1 x per maand

Previous

Half supplementen

Hakstroken

Next