Voor 14.00 besteld zelfde dag verzonden

Historie van Dumco

De bedrijfsnaam Dumco is 90 jaar geleden ontstaan uit DUMoulin COntreforts, opgericht door Jan Dumoulin sr. Onder de naam Dumco bediende zij jarenlang de schoenindustrie met hoog kwalitatieve contreforts, binnenzolen, inlegzolen etc.

Met de verschuivingen binnen de schoenindustrie en de overname van Gebroeders Veltman in Sprang-Capelle, verschoven de activiteiten binnen de firma en werd verder gewerkt onder de naam GVS.

GVS-Levenbach (Gebroeders Veltman – Levenbach en eerdere overnames van WEK, Stesa en Helvoirt de Nijs) bouwde een stevige bedrijfscultuur uit. Op deze manier werd niet alleen de bedrijfsnaam bij elke overname een beetje langer, ook het productengamma werd steeds omvangrijker en het aantal collega’s nam gestaag toe.

Uit onderzoek bleek echter dat door de verschillende verschuivingen de onduidelijkheid over de bedrijfsnaam toenam. En, omdat duidelijke communicatie – zowel intern als extern – belangrijk is, bekeken we – met de hulp van BeforeTheHype – hoe we de toekomst het beste tegemoet kunnen gaan.

Op 2 november 2009 werd de bedrijfsnaam GVS-Levenbach daarom vervangen door de nieuwe overkoepelende bedrijfsnaam; Dumco. Vier basiswaarden vormen daarbij de solide basis en gemeenschappelijke drijfveer:

KWALITEIT – INNOVATIE – AMBITIE – BETROKKENHEID

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

Je ontvangt onze nieuwsbrief maximaal 1 x per maand