Hoekmeter

In de schoenindustrie wordt een hoekmeter vaak gebruikt om de hielhoek van schoenen te meten. De hielhoek is de hoek tussen de hiel van de schoen en de zool, en het bepaalt mede de helling en stabiliteit van de schoen.

Met behulp van een hoekmeter kan de hielhoek nauwkeurig worden gemeten om ervoor te zorgen dat de schoenen voldoen aan de gewenste specificaties en ontwerpeisen. Het meten van de hielhoek is belangrijk omdat het de manier beïnvloedt waarop de voet in de schoen wordt geplaatst en hoe het gewicht wordt verdeeld tijdens het lopen of rennen.

Door de juiste hielhoek te behouden, kan het comfort en de stabiliteit van de schoenen worden verbeterd. Bovendien kunnen schoenen met een specifieke hielhoek ook worden ontworpen voor specifieke activiteiten, zoals sportschoenen met een verhoogde hielhoek voor extra demping en ondersteuning tijdens het sporten.

Het gebruik van een hoekmeter in de schoenindustrie vereist het plaatsen van het instrument op de hiel van de schoen en het aflezen van de hoekwaarde op de schaal of het display van de hoekmeter. Dit helpt fabrikanten en ontwerpers om consistente hielhoeken te garanderen en ervoor te zorgen dat de schoenen voldoen aan de gewenste specificaties en functionaliteit.

Let op! Deze kennisbank is een verzameling van informatie vanuit allerlei bronnen. Sommige teksten zijn nog niet gecontroleerd en kunnen nog onjuistheden bevatten. Mocht je informatie missen of een correctie willen doorgeven dan horen we dit graag via marketing@dumco.nl

Kom ook meer te weten over

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

Je ontvangt onze nieuwsbrief maximaal 1 x per maand

Previous

Hielstandmeter

Hygiëne

Next