Voor 14.00 besteld zelfde dag verzonden

Holniet

Een holniet is een type bevestigingsmiddel dat wordt gebruikt om materialen op elkaar te bevestigen, zoals leer, stoffen, karton, papier, enzovoort. Het bestaat uit twee delen: een holle buisvormige nagel en een holle cilindervormige huls die over die nagel past. De nagel wordt door de materialen gestoken en de huls wordt aan de andere kant geplaatst. Vervolgens wordt de nagel vanaf de andere kant met behulp van een hamer of een pers in de huls gedreven, waardoor de huls uitzet en het materiaal stevig wordt vastgezet tussen de nagel en de huls.

Holnieten worden vaak gebruikt in de productie van schoenen, riemen, tassen, kleding en andere lederen goederen. Ze zijn duurzaam en sterk en bieden een veilige bevestiging van materialen. Bovendien kunnen ze in verschillende kleuren en maten worden gemaakt, zodat ze kunnen worden aangepast aan de specifieke behoeften van het project. 

Let op! Deze kennisbank is een verzameling van informatie vanuit allerlei bronnen. Sommige teksten zijn nog niet gecontroleerd en kunnen nog onjuistheden bevatten. Mocht je informatie missen of een correctie willen doorgeven dan horen we dit graag via marketing@dumco.nl

Kom ook meer te weten over

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

Je ontvangt onze nieuwsbrief maximaal 1 x per maand

Previous

Hielvoering

Hakplaat

Next