Hygiëne

Hygiëne zijn alle maatregelen die worden genomen om de gezondheid en veiligheid te bevorderen door het voorkomen van ziekteverwekkers en het verminderen van het risico op infectie. In de podologie verwijst hygiëne naar de richtlijnen en praktijken die worden gebruikt om de voetbehandelingen veilig en hygiënisch uit te voeren en de verspreiding van ziekteverwekkers te voorkomen. 

Hygiëne is belangrijk in de podologie om verschillende redenen. Ten eerste kunnen voetproblemen, zoals nagel- en huidinfecties, worden verspreid door contact met geïnfecteerd materiaal, apparatuur of omgeving. Door hygiënische maatregelen te nemen, zoals het regelmatig schoonmaken van de praktijkruimte, het desinfecteren van apparatuur en het gebruik van wegwerpmaterialen, kan de verspreiding van infecties worden voorkomen. 

Let op! Deze kennisbank is een verzameling van informatie vanuit allerlei bronnen. Sommige teksten zijn nog niet gecontroleerd en kunnen nog onjuistheden bevatten. Mocht je informatie missen of een correctie willen doorgeven dan horen we dit graag via marketing@dumco.nl

Kom ook meer te weten over

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

Je ontvangt onze nieuwsbrief maximaal 1 x per maand

Previous

Hoekmeter

Half supplementen

Next