IJzergaren

IJzergaren is een type garen dat gemaakt is van metaal, meestal van staal. Het is een sterk, duurzaam en roestbestendig garen dat gebruikt wordt voor een breed scala aan toepassingen, waaronder in de textielindustrie, maar ook in de bouw, de scheepvaart, de visserij en de verpakkingsindustrie. 

In de textielindustrie wordt ijzergaren gebruikt om kledingstukken te versterken en om decoratieve effecten te creëren. Het kan ook gebruikt worden om kledingstukken te naaien die onderhevig zijn aan slijtage, zoals jeans, of om kledingstukken te maken die bestand zijn tegen extreme omstandigheden, zoals brandwerende kleding. 

IJzergaren is verkrijgbaar in verschillende diktes en kleuren en kan zowel met de hand als met een naaimachine worden verwerkt. 

Let op! Deze kennisbank is een verzameling van informatie vanuit allerlei bronnen. Sommige teksten zijn nog niet gecontroleerd en kunnen nog onjuistheden bevatten. Mocht je informatie missen of een correctie willen doorgeven dan horen we dit graag via marketing@dumco.nl

Kom ook meer te weten over

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

Je ontvangt onze nieuwsbrief maximaal 1 x per maand

Previous

Keilstroken

Karabijnhaak

Next