,

Inlegzolen in veiligheidsschoenen? Het is echt niet zo moeilijk.

Natuurlijk heeft Dumco ook geschikte inlegzolen voor gecertificeerde veiligheidsschoenen. Wat we alleen vaak horen, is dat het allemaal maar een ingewikkeld en lastig traject is om aan de juiste inlegzool te komen voor deze schoenen. Dat misverstand willen we graag uit de weg helpen. Want het is helemaal niet ingewikkeld.

Het is tijd om misverstanden over inlegzolen in gecertificeerde veiligheidsschoenen uit de weg te ruimen!

Waar maken we ons druk over? Even terug naar de basis:

Zodra je een willekeurige inlegzool in een veiligheidsschoen draagt, is deze schoen niet meer gecertificeerd. Je past als het ware de schoen aan en daarmee voldoet deze niet meer aan de wettelijke eisen.

Secosol

Gelukkig zijn de meeste dragers en verstrekkers van veiligheidsschoenen bekend met het effect dat een inlegzool op de veiligheidsschoen heeft. En podotherapeuten, podologen en orthopeden weten van het bestaan van: de wettelijk goedgekeurde inlegzool waarmee de veiligheidsschoen gecertificeerd blijft. Secosol waarborgt de veiligheid volgens de wettelijk gestelde eisen. 

En toch gaat het te vaak mis en krijgt uiteindelijk de drager van de schoen te horen dat er géén inlegzool in zijn veiligheidsschoen is toegestaan. Deze mensen gaan teleurgesteld en met lege handen de deur uit bij een licht gefrustreerde orthopedische schoenmaker, podoloog of podotherapeut. 

Dumco | Secosol
Dumco | Secosol
Dumco | Secosol

Inlegzool + veiligheidsschoen = kan altijd

Het klopt: er zijn veiligheidsschoenen waarin Secosol niet gedragen kan worden. Maar dat betekent zeker niet dat je met voetklachten dan ook niet geholpen kan worden! 

Elke orthopedische schoenmaker, podoloog of podotherapeut kan inlegzolen op maat leveren die voldoen aan de wettelijk gestelde eisen op het gebied van veiligheidsschoenen en hun certificering. Waar gaat het dan mis? Hier:

Mensen met voetklachten krijgen onnodig een verkeerde veiligheidsschoen van de verstrekker, patiënten worden niet goed geïnformeerd en voetverzorgers checken niet op tijd welke schoen de patiënt draagt. 

Check, check, dubbel check

Wanneer een podoloog, podotherapeut of orthopedisch schoenmaker tijdig informeert naar de schoen van de patiënt, liefst al telefonisch vóór een eerste bezoek, kan dat een hoop frustratie voorkomen. Dan weet de patiënt namelijk direct of een inlegzool op maat te maken is.

Ben je leverancier van gecertificeerde schoenen, dan kun je ervoor zorgen dat iemand met voetklachten de juiste gecertificeerde schoenen krijgt. Elk merk biedt niet voor niets meerdere veiligheidsschoenen aan waarin een Secosol inlegzool gedragen mag worden. 

Op secosol.nl staat een lijst met maar liefst meer dan 60 gecertificeerde schoenen. Daarin mag een Secosol inlegzool gedragen worden. Staat jouw merk en model schoen op de lijst? Dan mag deze aangepast worden met een inlegzool van Secosol, terwijl de certificering van de schoen behouden blijft. 

Natuurlijk mag je er daarbij van uitgaan, dat de Secosol inlegzool de voetklachten verminderd dan wel wegneemt en comfortabel is voor de drager.

Dus, wat doe je:

Welke veiligheidsschoen wordt hier gedragen?
Check de lijst met schoenen op secosol.nl/downloads.
Staat jouw schoen ertussen? Dan biedt Secosol een veilige inlegzool.

Heb je een idee of zit je met een vraagstuk en kom je er zelf niet uit? Wij hebben veel kennis in huis en denken graag met je mee!
Bel of mail Dumco op 0416 – 66 99 77 of info@dumco.nl.

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

Je ontvangt onze nieuwsbrief maximaal 1 x per maand

Previous

Verhoog je omzet met nevenverkoop

Dumco snijdt op de millimeter nauwkeurig

Next