Inlegzolen

Inlegzolen zijn platte stukken materiaal die in een schoen worden geplaatst om extra ondersteuning, demping en comfort te bieden aan de voet. Ze kunnen gemaakt zijn van verschillende materialen, zoals foam, gel, leer, kurk, rubber en andere synthetische materialen, zoals EVA.

Inlegzolen zijn er in verschillende maten en vormen en kunnen worden gebruikt om verschillende voetproblemen aan te pakken, zoals platvoeten, hielspoor of overpronatie. Ze kunnen ook worden gebruikt om de pasvorm van een schoen te verbeteren.

Sommige inlegzolen zijn speciaal ontworpen voor sportactiviteiten, zoals hardlopen of wandelen, terwijl andere inlegzolen geschikt zijn voor dagelijks gebruik. Inlegzolen zijn verkrijgbaar in veel winkels voor schoenen en sportartikelen, en kunnen ook op maat worden gemaakt door een podotherapeut of een orthopedisch schoenmaker.

Let op! Deze kennisbank is een verzameling van informatie vanuit allerlei bronnen. Sommige teksten zijn nog niet gecontroleerd en kunnen nog onjuistheden bevatten. Mocht je informatie missen of een correctie willen doorgeven dan horen we dit graag via marketing@dumco.nl

Kom ook meer te weten over

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

Je ontvangt onze nieuwsbrief maximaal 1 x per maand

Previous

Pelot

Hielcup

Next