Voor 14.00 besteld zelfde dag verzonden

Inplakzool

Een inplakzool is een soort steunzool die in de schoen wordt geplaatst om extra ondersteuning en comfort te bieden aan de voet. In tegenstelling tot een voorgevormde steunzool wordt een inplakzool op maat gemaakt voor de individuele voet van de patiënt door een podoloog of orthopedisch schoenmaker. 

Een inplakzool kan gemaakt worden van verschillende materialen, zoals foam, leer, rubber of kunststof, afhankelijk van de specifieke behoeften van de patiënt. Het kan worden gebruikt om een verscheidenheid aan voetproblemen te behandelen, waaronder platvoeten, holvoeten, hielpijn, overpronatie, onderpronatie en andere voetafwijkingen. 

Het aanbrengen van een inplakzool kan een verlichting bieden voor pijnlijke voeten en helpen om de voet in de juiste positie te houden tijdens het lopen. Het is belangrijk om de inplakzool regelmatig te vervangen om de optimale ondersteuning en comfort te behouden en te voorkomen dat de zool verslijt. 

Let op! Deze kennisbank is een verzameling van informatie vanuit allerlei bronnen. Sommige teksten zijn nog niet gecontroleerd en kunnen nog onjuistheden bevatten. Mocht je informatie missen of een correctie willen doorgeven dan horen we dit graag via marketing@dumco.nl

Kom ook meer te weten over

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

Je ontvangt onze nieuwsbrief maximaal 1 x per maand

Previous

Hallux valgus

Kuipzool

Next