Keilstroken

Een keilstrook is een dunne, driehoekige rubberen of leren wig die tussen de zool en de hak van een schoen wordt geplaatst om de hak te verhogen of te verlagen. Het is een hulpmiddel dat door schoenmakers wordt gebruikt om de hoogte van de hak aan te passen en de pasvorm van de schoen te verbeteren.

Keilstroken kunnen ook worden gebruikt om beschadigde of versleten hakken te repareren. In dat geval wordt de oude hak verwijderd en wordt er een nieuwe hak van hetzelfde materiaal en dezelfde vorm gemaakt, waarbij gebruik wordt gemaakt van keilstroken om de hoogte en vorm van de hak te bepalen. In de schoenreparatie worden keilstroken vaak in combinatie met andere materialen en gereedschappen gebruikt, zoals hakplaatjes, schroeven en lijm, om schoenen te repareren en te renoveren. 

Let op! Deze kennisbank is een verzameling van informatie vanuit allerlei bronnen. Sommige teksten zijn nog niet gecontroleerd en kunnen nog onjuistheden bevatten. Mocht je informatie missen of een correctie willen doorgeven dan horen we dit graag via marketing@dumco.nl

Kom ook meer te weten over

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

Je ontvangt onze nieuwsbrief maximaal 1 x per maand

Previous

Koggetang

IJzergaren

Next