Klauwtenen

Klauwtenen zijn een voetprobleem waarbij de tenen zich naar beneden buigen bij het middelste gewricht en naar boven bij het gewricht bij de basis van de teen, waardoor de tenen eruitzien als een klauw. Dit kan optreden bij één of meerdere tenen tegelijk en kan worden veroorzaakt door verschillende factoren, zoals slijtage van de gewrichten, spierzwakte of neurologische aandoeningen.

Mensen met klauwtenen kunnen symptomen ervaren zoals pijn, irritatie, eeltvorming of blaren op de toppen van de tenen of op de bal van de voet. Behandelingen voor klauwtenen kunnen afhankelijk zijn van de ernst van de aandoening. In sommige gevallen kan het dragen van goed passende schoenen met inlegzolen of steunzolen, of het uitvoeren van oefeningen om de spieren in de voet te versterken en te rekken, de pijn verminderen en de vervorming voorkomen. In ernstigere gevallen kan een chirurgische ingreep nodig zijn om de tenen recht te zetten en de gewrichten te herstellen.

Het is belangrijk om medische hulp te zoeken als u vermoedt dat u last heeft van klauwtenen.

Let op! Deze kennisbank is een verzameling van informatie vanuit allerlei bronnen. Sommige teksten zijn nog niet gecontroleerd en kunnen nog onjuistheden bevatten. Mocht je informatie missen of een correctie willen doorgeven dan horen we dit graag via marketing@dumco.nl

Kom ook meer te weten over

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

Je ontvangt onze nieuwsbrief maximaal 1 x per maand

Previous

Hoge voetboog

Hamertenen

Next