Voor 14.00 besteld zelfde dag verzonden

Klinknagel

De klinknagel is een type bevestigingsmiddel dat wordt gebruikt om twee of meer lagen metaal, leer of andere materialen aan elkaar te bevestigen, door middel van klinken. 

Klinknagels worden in de schoenindustrie gebruikt als een sterke en duurzame manier om verschillende delen van schoenen aan elkaar te bevestigen. Ze worden voornamelijk gebruikt voor het bevestigen van leren of andere stevige materialen, zoals zoolplaten, hakken, riemen en decoratieve elementen.

Om een klinknagel te gebruiken, wordt een gaatje geboord door de te bevestigen lagen materiaal. De klinknagel wordt vervolgens door het gaatje gestoken en aan de andere kant vastgezet met behulp van een klinkhamer en een klinknageltang. De verbrede schacht van de klinknagel wordt vervolgens platgeslagen, waardoor de lagen materiaal stevig aan elkaar worden geklonken. 

Let op! Deze kennisbank is een verzameling van informatie vanuit allerlei bronnen. Sommige teksten zijn nog niet gecontroleerd en kunnen nog onjuistheden bevatten. Mocht je informatie missen of een correctie willen doorgeven dan horen we dit graag via marketing@dumco.nl

Kom ook meer te weten over

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

Je ontvangt onze nieuwsbrief maximaal 1 x per maand

Previous

Karabijnhaak

Knobbelteen

Next