Voor 15.00 besteld dezelfde dag verzonden

Klompvoet

Een klompvoet is een aangeboren afwijking waarbij de voet naar binnen en naar beneden is gedraaid en daardoor een klompachtige vorm heeft. Het is een relatief veelvoorkomende aandoening, die voorkomt bij ongeveer 1 op de 1000 pasgeborenen. De oorzaak van een klompvoet is niet bekend, maar het lijkt een combinatie te zijn van genetische en omgevingsfactoren. 

Een klompvoet kan worden vastgesteld met een lichamelijk onderzoek van de voet en kan zichtbaar zijn bij de geboorte. Het is belangrijk om de aandoening zo snel mogelijk te behandelen om de beste resultaten te bereiken. Behandeling kan bestaan uit het geleidelijk in de juiste positie brengen van de voet (met behulp van gips, orthopedische apparaten en/of fysiotherapie) en in sommige gevallen kan een operatie nodig zijn om de voet te herpositioneren. 

Als een klompvoet niet goed wordt behandeld, kan dit leiden tot een slechte loopvaardigheid en een verminderde mobiliteit, en kan dit resulteren in rug- en heupproblemen. Met een vroege en adequate behandeling kan de meerderheid van de mensen met een klompvoet een normaal functionerende voet ontwikkelen. 

Let op! Deze kennisbank is een verzameling van informatie vanuit allerlei bronnen. Sommige teksten zijn nog niet gecontroleerd en kunnen nog onjuistheden bevatten. Mocht je informatie missen of een correctie willen doorgeven dan horen we dit graag via marketing@dumco.nl

Kom ook meer te weten over

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

Je ontvangt onze nieuwsbrief maximaal 1 x per maand

Previous

Knobbelteen

Metatarsalgie

Next