Knobbeltang

Een knobbeltang is een tang die wordt gebruikt in de podologie en orthopedie om kleine bultjes of uitsteeksels op de huid of het bot te verwijderen of te verminderen. Het wordt ook wel een osteotomietang genoemd. 

De tang heeft twee scherpe, gebogen kaken die op elkaar aansluiten en worden gebruikt om de bult of knobbel te knippen of te snijden. De tang kan worden gebruikt om botten of uitstekende delen van de voet te verwijderen die pijn of ongemak veroorzaken, zoals bijvoorbeeld bij een hallux valgus (een bult bij de grote teen) of bij een hamerteen (een teen die naar beneden gebogen is). 

Een knobbeltang wordt gebruikt door een podoloog of orthopedisch specialist en vereist meestal lokale verdoving. Na de procedure kan het nodig zijn om een gips of een ander verband aan te brengen om de voet te beschermen en te laten genezen. Het is belangrijk om goede nazorg te bieden en de instructies van de arts te volgen om het herstel te bevorderen.

Let op! Deze kennisbank is een verzameling van informatie vanuit allerlei bronnen. Sommige teksten zijn nog niet gecontroleerd en kunnen nog onjuistheden bevatten. Mocht je informatie missen of een correctie willen doorgeven dan horen we dit graag via marketing@dumco.nl

Kom ook meer te weten over

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

Je ontvangt onze nieuwsbrief maximaal 1 x per maand

Previous

Kuipzool

Kopknipper

Next