Knokkelteen

Knokkelteen is de term die in het Nederlands wordt gebruikt om hallux valgus te beschrijven. Het verwijst naar de vervorming van de grote teen waarbij deze naar buiten afwijkt en de basis van de teen, het gewricht bij de voet, vergroot en prominent wordt. De term ‘knokkelteen’ verwijst naar de uitstulping of bult die zich vormt op het gewricht, die lijkt op een knokkel. Het kan gepaard gaan met pijn, ontsteking en moeilijkheden bij het dragen van schoenen.

Knokkeltenen kunnen op verschillende manieren behandeld worden. Dit varieert van het dragen van orthopedische schoenen of inlegzolen tot chirurgische ingrepen om de teen te corrigeren. Fysiotherapie en specifieke oefeningen kunnen ook helpen om de spieren en pezen in de voet te versterken en de pijn te verminderen. In de basis is het belangrijk om de voeten goed te verzorgen en comfortabele schoenen te dragen om de symptomen te verminderen en verdere complicaties te voorkomen. 

Let op! Deze kennisbank is een verzameling van informatie vanuit allerlei bronnen. Sommige teksten zijn nog niet gecontroleerd en kunnen nog onjuistheden bevatten. Mocht je informatie missen of een correctie willen doorgeven dan horen we dit graag via marketing@dumco.nl

Kom ook meer te weten over

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

Je ontvangt onze nieuwsbrief maximaal 1 x per maand

Previous

Korrelgrootte

Schoennagels

Next