Koggetang

Een koggetang is een gereedschap dat wordt gebruikt om gaten te maken in leer of andere materialen die gebruikt worden bij het maken van schoenen. Het is een soort tang met een scherp, holle uiteinde in de vorm van een halve cirkel, vergelijkbaar met een kogel. Door de tang stevig op het materiaal te drukken en vervolgens te draaien, wordt er een rond gat gecreëerd.

De koggetang wordt voornamelijk gebruikt voor het maken van vetergaten in schoenen. Het maakt het mogelijk om nauwkeurige en gelijkmatige gaten te maken, waardoor de veters op een nette en stevige manier kunnen worden vastgemaakt.

De tang is vernoemd naar de Kogge, een middeleeuws handelsschip dat gebruikt werd voor het transport van goederen over zee. De tang heeft namelijk een vorm die lijkt op het ijzeren frame van een schip.

Let op! Deze kennisbank is een verzameling van informatie vanuit allerlei bronnen. Sommige teksten zijn nog niet gecontroleerd en kunnen nog onjuistheden bevatten. Mocht je informatie missen of een correctie willen doorgeven dan horen we dit graag via marketing@dumco.nl

Kom ook meer te weten over

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

Je ontvangt onze nieuwsbrief maximaal 1 x per maand

Previous

Kopknipper

Keilstroken

Next