Kopknipper

Een kopknipper is een specifiek gereedschap dat wordt gebruikt voor het knippen van de randen van lederen delen van schoenen, zoals bovenwerk of voeringen. Het wordt ook wel een randknipper of leerknipper genoemd. Een kopknipper heeft meestal een handvat en een scherp, halvemaanvormig lemmet. Het lemmet is ontworpen om nauwkeurig en gelijkmatig door het leer te snijden, waardoor scherpe en nette randen ontstaan. Het wordt gebruikt om overtollig leer te verwijderen en de randen van de leerstukken te vormen.

Het gebruik van een kopknipper is een belangrijk onderdeel van het schoenmaakproces, omdat het zorgt voor nette en professionele afwerking van de leerstukken. Het helpt ook bij het verminderen van de dikte van de randen, zodat ze gemakkelijker kunnen worden samengevoegd en genaaid tijdens het constructieproces van de schoenen. Kopknippers zijn er in verschillende maten en uitvoeringen, afhankelijk van het type leer en de specifieke behoeften van de schoenmakerij. Ze zijn een essentieel gereedschap voor het verkrijgen van hoogwaardige afwerking en kwaliteit in de schoenproductie.

Let op! Deze kennisbank is een verzameling van informatie vanuit allerlei bronnen. Sommige teksten zijn nog niet gecontroleerd en kunnen nog onjuistheden bevatten. Mocht je informatie missen of een correctie willen doorgeven dan horen we dit graag via marketing@dumco.nl

Kom ook meer te weten over

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

Je ontvangt onze nieuwsbrief maximaal 1 x per maand

Previous

Knobbeltang

Koggetang

Next