Leersoorten

Er zijn verschillende soorten leersoorten die worden gebruikt voor de productie van schoenen, kleding, accessoires en meubels. We beschrijven hieronder enkele van de meest voorkomende leersoorten beschreven:

  1. Volnerfleer: Dit is het hoogwaardige leer dat wordt verkregen door het oppervlak van de huid van dieren licht te schuren en te polijsten. Het heeft een gladde textuur en een natuurlijke uitstraling en is duurzaam en slijtvast.
  2. Splitleer: Splitleer is een leerproduct gemaakt van de onderste laag van de huid. Het is minder duurzaam en van mindere kwaliteit dan volnerfleer.
  3. Suède: Dit is een zachte, fluweelachtige leersoort die wordt verkregen door het splitsen van het oppervlak van de huid van dieren. Het is minder duurzaam dan volnerfleer en moet worden beschermd tegen vocht en vlekken.
  4. Nubuck: Dit is een leersoort die wordt verkregen door het oppervlak van de huid van dieren licht te schuren. Het heeft een fluweelachtige textuur en is zachter dan volnerfleer. Het moet ook worden beschermd tegen vocht en vlekken.
  5. Exotisch leer: Dit omvat leersoorten die afkomstig zijn van exotische dieren, zoals slangen, krokodillen en struisvogels. Het heeft een unieke textuur en uitstraling en is duurder dan andere leersoorten.
  6. Lakschoenleer: Dit is een leersoort die is behandeld met een glanzende coating. Het heeft een hoogglans afwerking en wordt vaak gebruikt voor formele schoenen en accessoires.
  7. Pull-up leer: Dit is een leersoort die wordt behandeld met oliën en was. Het heeft een geoliede uitstraling en vertoont vaak kleurvariaties wanneer het wordt uitgerekt of gevouwen.
  8. Anilineleer: Dit is een leersoort die wordt geverfd met een transparante kleurstof. Het behoudt de natuurlijke textuur en uitstraling van het leer en vertoont de natuurlijke korrel en kenmerken van het dier.

Dit zijn enkele van de meest voorkomende leersoorten. Het kiezen van de juiste leersoort is belangrijk voor het bepalen van de duurzaamheid, textuur en uitstraling van een product.

Let op! Deze kennisbank is een verzameling van informatie vanuit allerlei bronnen. Sommige teksten zijn nog niet gecontroleerd en kunnen nog onjuistheden bevatten. Mocht je informatie missen of een correctie willen doorgeven dan horen we dit graag via marketing@dumco.nl

Kom ook meer te weten over

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

Je ontvangt onze nieuwsbrief maximaal 1 x per maand

Laarzenspanner

Next