Lijmlapje

Een lijmlapje is een dun stukje materiaal, meestal gemaakt van leer of kunststof, dat wordt gebruikt om beschadigde of versleten delen van een schoen of ander schoeisel te repareren. Het lapje wordt op de beschadigde plek gelijmd en biedt zo een extra laag bescherming en ondersteuning.

Een lijmlapje kan bijvoorbeeld worden gebruikt om een gescheurde of versleten zool te repareren, om een gat in de bovenkant van de schoen te bedekken of om een loszittende naad te verstevigen. Het lapje kan ook worden gebruikt om de levensduur van een schoen te verlengen door extra bescherming te bieden op plaatsen die vaak slijten.

Lijmlapjes zijn verkrijgbaar in verschillende maten en kleuren en kunnen worden gekocht bij schoenmakers, schoenherstellers en in sommige winkels voor schoenaccessoires. Het is belangrijk om een lijmlapje te kiezen dat geschikt is voor het materiaal van de schoen en de aard van de schade om een effectieve reparatie te garanderen.

Let op! Deze kennisbank is een verzameling van informatie vanuit allerlei bronnen. Sommige teksten zijn nog niet gecontroleerd en kunnen nog onjuistheden bevatten. Mocht je informatie missen of een correctie willen doorgeven dan horen we dit graag via marketing@dumco.nl

Kom ook meer te weten over

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

Je ontvangt onze nieuwsbrief maximaal 1 x per maand

Previous

Leestenschuim

Lijm

Next