Lijmtafel

Een lijmtafel wordt in de podotherapie gebruikt om verschillende soorten hulpmiddelen en orthopedische apparaten te maken die worden gebruikt om voetproblemen te behandelen. De lijmtafel is een essentieel instrument voor podotherapeuten en wordt vaak gebruikt in combinatie met andere apparatuur en gereedschappen, zoals een voetmeetapparaat, freesmachine en schuimbox.

Op de lijmtafel kunnen verschillende materialen worden vastgezet, zoals leesten, zolen, hielverhogingen, teenstukjes, en andere orthopedische onderdelen. Hierdoor kan de podotherapeut op maat gemaakte hulpmiddelen maken die perfect passen bij de individuele behoeften van de patiënt. Het gebruik van een lijmtafel maakt het ook mogelijk om verschillende materialen aan elkaar te lijmen of te bevestigen, zoals leer, kunststof en metalen onderdelen.

Een podotherapeut kan bijvoorbeeld een zool op maat maken die is ontworpen om de voet van een patiënt te ondersteunen en de druk op bepaalde delen van de voet te verminderen. Met behulp van de lijmtafel kan de podotherapeut verschillende materialen combineren en de zool op maat maken voor de individuele voet van de patiënt.

Kortom, de lijmtafel is een belangrijk hulpmiddel voor podotherapeuten bij het maken van op maat gemaakte orthopedische hulpmiddelen en het bieden van oplossingen voor voetproblemen.

Let op! Deze kennisbank is een verzameling van informatie vanuit allerlei bronnen. Sommige teksten zijn nog niet gecontroleerd en kunnen nog onjuistheden bevatten. Mocht je informatie missen of een correctie willen doorgeven dan horen we dit graag via marketing@dumco.nl

Kom ook meer te weten over

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

Je ontvangt onze nieuwsbrief maximaal 1 x per maand

Previous

Laarzenspanner

Loopzool

Next