Loopzool

De loopzool is het onderste deel van een schoen, laars of ander schoeisel dat in contact komt met de grond tijdens het lopen. Het is het deel van de schoen dat de slijtage en schokken van het lopen opvangt en beschermt tegen beschadiging.

De loopzool kan worden gemaakt van verschillende materialen, zoals rubber, leer, kunststof of een combinatie van deze materialen. Het ontwerp van de loopzool kan ook variëren, afhankelijk van het type schoeisel en het beoogde gebruik. Zo hebben bijvoorbeeld sportschoenen vaak loopzolen met groeven en noppen om extra grip te bieden op verschillende oppervlakken, terwijl wandelschoenen vaak loopzolen hebben die zijn ontworpen om extra stabiliteit en ondersteuning te bieden.

Het belangrijkste doel van de loopzool is om comfort en bescherming te bieden aan de voet tijdens het lopen, rennen of staan. Een goede loopzool kan helpen om de impact van elke stap te absorberen en de voet te beschermen tegen ruwe oppervlakken, vuil en water. Bovendien kan een goede loopzool de duurzaamheid van het schoeisel verlengen, waardoor het langer meegaat en minder snel slijt.

Let op! Deze kennisbank is een verzameling van informatie vanuit allerlei bronnen. Sommige teksten zijn nog niet gecontroleerd en kunnen nog onjuistheden bevatten. Mocht je informatie missen of een correctie willen doorgeven dan horen we dit graag via marketing@dumco.nl

Kom ook meer te weten over

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

Je ontvangt onze nieuwsbrief maximaal 1 x per maand

Previous

Lijmtafel

Leestenschuim

Next