Metatarsalgie

Metatarsalgie is een aandoening waarbij er pijn en ongemak in de bal van de voet wordt ervaren, meestal tussen de middenvoetsbeentjes en de tenen. Het kan aanvoelen als een branderig gevoel, steken of scherpe pijn. De aandoening kan ook gepaard gaan met zwelling, gevoelloosheid of tintelingen in de tenen. 

Metatarsalgie kan verschillende oorzaken hebben, waaronder overbelasting van de voet tijdens sporten, te veel staan of lopen, slecht passende schoenen, platvoeten of hoge bogen. Ook kan het voorkomen bij mensen met aandoeningen zoals artritis of diabetes. 

Behandeling van metatarsalgie kan variëren afhankelijk van de oorzaak en ernst van de aandoening. Niet-chirurgische behandelingen kunnen bestaan uit het dragen van speciale schoenen of inlegzolen, fysiotherapie, rust en het vermijden van activiteiten die de pijn verergeren. In sommige gevallen kan een corticosteroïd injectie worden gebruikt om de ontsteking te verminderen. Chirurgie is zelden nodig. Het is belangrijk om metatarsalgie tijdig te behandelen om ernstigere problemen in de voet te voorkomen. 

Let op! Deze kennisbank is een verzameling van informatie vanuit allerlei bronnen. Sommige teksten zijn nog niet gecontroleerd en kunnen nog onjuistheden bevatten. Mocht je informatie missen of een correctie willen doorgeven dan horen we dit graag via marketing@dumco.nl

Kom ook meer te weten over

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

Je ontvangt onze nieuwsbrief maximaal 1 x per maand

Previous

Klompvoet

Platvoet

Next