Middenvoetsbeentjes


De middenvoetsbeentjes, ook wel metatarsalia genoemd, zijn een groep van vijf lange botten in de voet. Ze bevinden zich tussen de tenen en de tarsale botten van de voet, inclusief het cuboid-bot en het hielbeen (calcaneus). De middenvoetsbeentjes zijn genummerd van één tot vijf, beginnend bij de grote teen en eindigend bij de kleine teen.

Blessures aan de middenvoetsbeentjes kunnen voorkomen, zoals fracturen (breuken), verstuikingen of dislocaties. Deze kunnen het gevolg zijn van trauma, overbelasting of sportgerelateerde letsels. Behandeling van middenvoetsbeentjesblessures kan variëren afhankelijk van de ernst van de blessure, variërend van rust, immobilisatie met een gipsverband of spalk, tot chirurgische interventie in ernstige gevallen. Een medisch professional kan een juiste diagnose stellen en de geschikte behandeling aanbevelen.

Let op! Deze kennisbank is een verzameling van informatie vanuit allerlei bronnen. Sommige teksten zijn nog niet gecontroleerd en kunnen nog onjuistheden bevatten. Mocht je informatie missen of een correctie willen doorgeven dan horen we dit graag via marketing@dumco.nl

Kom ook meer te weten over

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

Je ontvangt onze nieuwsbrief maximaal 1 x per maand

Previous

Cuboid-bot

Suède

Next