Onderpronatie

Onderpronatie, ook wel supinatie genoemd, is een afwijkend looppatroon waarbij de voet naar buiten kantelt tijdens het lopen. Bij onderpronatie rolt de buitenkant van de hiel te veel naar buiten, waardoor het gewicht voornamelijk op de buitenkant van de voet wordt gedragen. Dit kan resulteren in onvoldoende schokabsorptie en verstoring van de normale gewichtsverdeling over de voet.

Onderpronatie kan leiden tot problemen zoals verhoogd risico op enkelblessures, hielpijn, stressfracturen en knieproblemen. Het wordt vaak geassocieerd met een hoge voetboog. Het is belangrijk om een professionele schoenadviseur of podoloog te raadplegen voor een juiste beoordeling van je voettype en eventuele pronatie-afwijkingen. Aan de hand daarvan kunnen zij geschikte schoenen en maatregelen aanbevelen om problemen veroorzaakt door onderpronatie te verminderen.

Let op! Deze kennisbank is een verzameling van informatie vanuit allerlei bronnen. Sommige teksten zijn nog niet gecontroleerd en kunnen nog onjuistheden bevatten. Mocht je informatie missen of een correctie willen doorgeven dan horen we dit graag via marketing@dumco.nl

Kom ook meer te weten over

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

Je ontvangt onze nieuwsbrief maximaal 1 x per maand

Previous

Pronatie

Hielhoek

Next