Orthopedist

Een orthopedist houdt zich bezig met de diagnose, behandeling en preventie aan aandoeningen van het skelet, de gewrichten, spieren en ligamenten. Dit omvat ook aandoeningen van het zenuwstelsel die betrekking hebben op deze delen van het lichaam.

Orthopedisten behandelen patiënten die lijden aan aandoeningen zoals artrose, hernia, osteoporose, scoliose, rug- en nekpijn, fracturen, botbreuken, sportblessures en aangeboren afwijkingen. De behandeling kan bestaan uit het voorschrijven van medicijnen, fysiotherapie, orthopedische hulpmiddelen zoals braces en spalken, of chirurgische ingrepen zoals het vervangen van gewrichten of het herstellen van botbreuken. Orthopedisten werken vaak samen met andere zorgverleners, zoals fysiotherapeuten, radiologen en revalidatiespecialisten, om de beste zorg te bieden aan hun patiënten.

Let op! Deze kennisbank is een verzameling van informatie vanuit allerlei bronnen. Sommige teksten zijn nog niet gecontroleerd en kunnen nog onjuistheden bevatten. Mocht je informatie missen of een correctie willen doorgeven dan horen we dit graag via marketing@dumco.nl

Kom ook meer te weten over

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

Je ontvangt onze nieuwsbrief maximaal 1 x per maand

Previous

Chiropractor

Voetboog

Next