Passanten

In de schoenmakerij worden passanten gebruikt om extra ondersteuning te bieden aan bepaalde delen van de voet. Passanten zijn smalle stroken van stijf materiaal zoals leer of kunststof die in de schoen worden genaaid om extra steun te bieden aan het bovenwerk van de schoen.

Passanten kunnen op verschillende plaatsen in de schoen worden geplaatst, afhankelijk van de behoeften van de drager en de stijl van de schoen. Ze kunnen bijvoorbeeld worden gebruikt om extra ondersteuning te bieden aan de enkel of om de wreef te ondersteunen en te beschermen tegen wrijving.

Passanten kunnen ook worden gebruikt om de pasvorm van de schoen aan te passen. Bijvoorbeeld, als een schoen te breed is, kunnen passanten worden toegevoegd om de voet op zijn plaats te houden en te voorkomen dat deze in de schoen glijdt. Als een schoen te strak is, kunnen passanten worden verwijderd om meer ruimte te bieden.

Sommige schoenen, zoals bergschoenen of wandelschoenen, hebben meerdere passanten om extra ondersteuning te bieden aan de voet en enkel. Passanten kunnen ook worden gebruikt in combinatie met andere schoenreparaties, zoals inlegzolen of hakverhogingen, om de voet optimaal te ondersteunen en comfort te bieden.

Let op! Deze kennisbank is een verzameling van informatie vanuit allerlei bronnen. Sommige teksten zijn nog niet gecontroleerd en kunnen nog onjuistheden bevatten. Mocht je informatie missen of een correctie willen doorgeven dan horen we dit graag via marketing@dumco.nl

Kom ook meer te weten over

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

Je ontvangt onze nieuwsbrief maximaal 1 x per maand

Previous

Profielhak

Podotherapeut

Next