Plantaire fasciitis

Plantaire fasciitis is een aandoening waarbij de fascia plantaris ontstoken is, een dik weefsel onder de voet wat de voetboog ondersteunt. Deze aandoening wordt gekenmerkt door pijn in de hiel of onderkant van de voet, vooral bij het opstaan na een periode van rust of bij langdurig staan of lopen.

Plantaire fasciitis wordt vaak veroorzaakt door overbelasting van de fascia plantaris, zoals bij hardlopen, springen, langdurig staan of wandelen op harde oppervlakken. Andere factoren die bijdragen aan de ontwikkeling van plantaire fasciitis zijn obesitas, platvoeten, hoge voetboog, slecht passende schoenen, en veranderingen in de training of intensiteit van de fysieke activiteit.

Behandeling van plantaire fasciitis kan onder meer bestaan uit rust, ijs, fysiotherapie en rekoefeningen om de fascia plantaris te versterken en te ontspannen. Ook kunnen inlegzolen en speciale schoenen worden voorgeschreven om de druk op de fascia plantaris te verminderen. In zeldzame gevallen kan chirurgische behandeling nodig zijn als andere behandelingen niet effectief zijn.

Let op! Deze kennisbank is een verzameling van informatie vanuit allerlei bronnen. Sommige teksten zijn nog niet gecontroleerd en kunnen nog onjuistheden bevatten. Mocht je informatie missen of een correctie willen doorgeven dan horen we dit graag via marketing@dumco.nl

Kom ook meer te weten over

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

Je ontvangt onze nieuwsbrief maximaal 1 x per maand

Previous

Tendinitis

Hoge voetboog

Next