Voor 14.00 besteld zelfde dag verzonden

Platvoet

Een platvoet is een aandoening waarbij de voetboog is afgevlakt en de voet volledig plat op de grond rust. Het kan aan één of beide voeten voorkomen en kan verschillende oorzaken hebben, zoals aangeboren afwijkingen, overpronatie (te veel naar binnen rollen van de voet tijdens het lopen), blessures aan de voet of enkels, artritis, neurologische aandoeningen en zwakke spieren of pezen in de voet. 

Mensen met een platvoet kunnen last hebben van pijn in de voet, enkels, knieën, heupen of rug. Ook kunnen zij sneller vermoeid raken tijdens het lopen of staan. Sommige mensen met platvoeten hebben echter geen symptomen en hoeven niet behandeld te worden. 

Behandeling van platvoeten is afhankelijk van de ernst van de aandoening en de symptomen die het veroorzaakt. In sommige gevallen kan het dragen van speciale schoenen of inlegzolen helpen om de voetboog te ondersteunen en de pijn te verminderen. Fysiotherapie kan ook nuttig zijn om de spieren in de voet te versterken en de voetboog te ondersteunen. In ernstige gevallen kan chirurgie nodig zijn om de voetboog te herstellen of om pijn te verlichten. Het is belangrijk om platvoeten te laten controleren door een arts of podotherapeut om eventuele complicaties te voorkomen. 

Let op! Deze kennisbank is een verzameling van informatie vanuit allerlei bronnen. Sommige teksten zijn nog niet gecontroleerd en kunnen nog onjuistheden bevatten. Mocht je informatie missen of een correctie willen doorgeven dan horen we dit graag via marketing@dumco.nl

Kom ook meer te weten over

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

Je ontvangt onze nieuwsbrief maximaal 1 x per maand

Previous

Metatarsalgie

Sesamoïditis

Next