Plurimeter

Een plurimeter is een medisch instrument dat wordt gebruikt om de dikte van de huidplooien te meten. Het wordt vaak gebruikt in de dermatologie en voedingsgeneeskunde om de lichaamssamenstelling van een persoon te beoordelen.

Met een plurimeter kan de dikte van een huidplooi worden gemeten door de plooi voorzichtig tussen de vingers te nemen en deze tussen de bekken van het instrument te plaatsen. Door het instrument te sluiten, wordt de dikte van de huidplooi gemeten en kan deze worden gebruikt om de hoeveelheid onderhuids vetweefsel te schatten.

Plurimeters worden vaak gebruikt om de lichaamssamenstelling van patiënten te monitoren, zoals bij mensen met obesitas of anorexia nervosa. Het is echter belangrijk op te merken dat de nauwkeurigheid van de metingen afhankelijk is van de vaardigheid van de persoon die het instrument gebruikt en dat de resultaten kunnen variëren afhankelijk van de locatie van de huidplooien die worden gemeten.

Let op! Deze kennisbank is een verzameling van informatie vanuit allerlei bronnen. Sommige teksten zijn nog niet gecontroleerd en kunnen nog onjuistheden bevatten. Mocht je informatie missen of een correctie willen doorgeven dan horen we dit graag via marketing@dumco.nl

Kom ook meer te weten over

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

Je ontvangt onze nieuwsbrief maximaal 1 x per maand

Previous

Profielzool

Podobaroscoop

Next