Podobaroscoop

Een podobaroscoop is een medisch instrument dat wordt gebruikt om de drukverdeling van de voeten te meten tijdens het staan en lopen. Het is een soort platform waarop de patiënt staat terwijl er een digitale drukmeting van de voetzolen wordt gemaakt.

Met behulp van een podobaroscoop kan de arts of podotherapeut de voetbelasting en drukverdeling in kaart brengen, en eventuele afwijkingen of overbelasting van bepaalde delen van de voeten opsporen. Dit kan belangrijk zijn bij het bepalen van de oorzaak van voetproblemen, zoals pijnlijke plekken, eelt, likdoorns en andere voetaandoeningen.

Podobaroscopen worden vaak gebruikt door podotherapeuten, fysiotherapeuten en orthopedisch chirurgen om de behandeling van voetaandoeningen te plannen en te monitoren. Door het gebruik van de podobaroscoop kan een persoonlijke therapie of een op maat gemaakte orthopedische inlegzool worden voorgeschreven om de drukverdeling te verbeteren en de voetproblemen te verminderen.

Let op! Deze kennisbank is een verzameling van informatie vanuit allerlei bronnen. Sommige teksten zijn nog niet gecontroleerd en kunnen nog onjuistheden bevatten. Mocht je informatie missen of een correctie willen doorgeven dan horen we dit graag via marketing@dumco.nl

Kom ook meer te weten over

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

Je ontvangt onze nieuwsbrief maximaal 1 x per maand

Previous

Plurimeter

Peillood

Next