Podotherapie

Podotherapie is een paramedische discipline die zich richt op het onderzoeken, diagnosticeren, behandelen en voorkomen van aandoeningen en afwijkingen aan de voeten en de daarmee samenhangende problemen in het lichaam. Een podotherapeut is gespecialiseerd in het behandelen van voetklachten en kan advies geven over het verbeteren van de voetfunctie en het voorkomen van toekomstige problemen.

Een podotherapeut behandelt veelvoorkomende voetproblemen, zoals overpronatie, platvoeten, hielspoor, nagelproblemen, standsafwijkingen van de tenen en voet- en enkelklachten. Ook kunnen zij advies geven over de juiste schoenen en het aanmeten van steunzolen. In tegenstelling tot een podoloog, heeft een podotherapeut een 4-jarige HBO-opleiding Podotherapie gevolgd en is hierdoor bevoegd om medische behandelingen uit te voeren.

Podotherapie is relevant voor mensen met klachten aan de voeten, enkels, knieën, heupen en rug. Door de voetstand te verbeteren kan de druk beter verdeeld worden over het lichaam, waardoor de belasting op de gewrichten afneemt. Dit kan leiden tot vermindering van pijnklachten en het voorkomen van verdere problemen.

Let op! Deze kennisbank is een verzameling van informatie vanuit allerlei bronnen. Sommige teksten zijn nog niet gecontroleerd en kunnen nog onjuistheden bevatten. Mocht je informatie missen of een correctie willen doorgeven dan horen we dit graag via marketing@dumco.nl

Kom ook meer te weten over

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

Je ontvangt onze nieuwsbrief maximaal 1 x per maand

Previous

Podologie

Pelot

Next