Polstermaterialen

Polstermaterialen zijn zachte materialen die worden gebruikt in de podotherapie om druk te verlichten en de belasting op bepaalde delen van de voet te verminderen. Ze worden vaak gebruikt om pijn en ongemak te verlichten bij voetaandoeningen zoals likdoorns, eeltplekken, wonden en drukplekken.

Polstermaterialen kunnen bestaan uit verschillende soorten schuimrubber, vilt, gel of siliconen. Ze worden op maat gemaakt voor de individuele patiënt en op de voet geplaatst om het comfort te verbeteren en de druk te verminderen op de delen van de voet die gevoelig zijn.

Podotherapeuten gebruiken polstermaterialen om de drukverdeling op de voet te verbeteren en om de patiënt te helpen pijnvrij te lopen. Ze kunnen ook worden gebruikt als onderdeel van een behandelplan voor diabetische patiënten met gevoelige of geïnfecteerde wonden aan de voeten.

Polstermaterialen worden vaak gecombineerd met andere podotherapeutische behandelingen, zoals inlegzolen, schoenadvies, en fysiotherapie om de beste resultaten te behalen voor de patiënt. Het gebruik van polstermaterialen kan helpen om de voetproblemen van patiënten te verminderen en het dagelijks functioneren te verbeteren.

Let op! Deze kennisbank is een verzameling van informatie vanuit allerlei bronnen. Sommige teksten zijn nog niet gecontroleerd en kunnen nog onjuistheden bevatten. Mocht je informatie missen of een correctie willen doorgeven dan horen we dit graag via marketing@dumco.nl

Kom ook meer te weten over

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

Je ontvangt onze nieuwsbrief maximaal 1 x per maand

Previous

Peillood

PVC

Next