Profielhak

Een profielhak is een type hak dat wordt gebruikt in de schoenmakerij en dat een reliëfpatroon heeft aan de onderkant. Het patroon bestaat uit een reeks groeven en richels die in het materiaal van de hak zijn gesneden. Dit geeft de hak extra grip en maakt het gemakkelijker om op gladde oppervlakken te lopen, zoals op natte of besneeuwde wegen.

Een profielhak wordt vaak gebruikt in wandelschoenen en laarzen, maar kan ook worden gebruikt in andere soorten schoenen. Het profiel van de hak kan variëren van een eenvoudig zigzagpatroon tot een complexer patroon van verschillende vormen en groottes.

Een profielhak is vooral nuttig in gebieden waar gladheid of slechte grip een probleem kan zijn, zoals in bergachtig terrein, bij het wandelen in het bos of bij het werken in de tuin. Het kan ook nuttig zijn voor mensen die moeite hebben met hun evenwicht of die een slechte grip hebben als gevolg van aandoeningen zoals artritis of neuropathie.

Schoenmakers kunnen profielhakken op maat maken en aanpassen aan de behoeften van de drager. Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat de hak iets breder wordt gemaakt om extra stabiliteit te bieden, of dat er extra reliëf wordt toegevoegd aan de groeven en richels om meer grip te bieden op een specifiek type oppervlak.

Let op! Deze kennisbank is een verzameling van informatie vanuit allerlei bronnen. Sommige teksten zijn nog niet gecontroleerd en kunnen nog onjuistheden bevatten. Mocht je informatie missen of een correctie willen doorgeven dan horen we dit graag via marketing@dumco.nl

Kom ook meer te weten over

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

Je ontvangt onze nieuwsbrief maximaal 1 x per maand

Previous

PVC

Passanten

Next