PVC

PVC (polyvinylchloride) is een thermoplastisch materiaal dat wordt gebruikt in een breed scala aan toepassingen. Het is een kunststof die wordt geproduceerd door het combineren van vinylchloride-monomeermoleculen tot lange polymeren.

PVC is een duurzaam, sterk en veelzijdig materiaal dat gemakkelijk kan worden gevormd en bewerkt. Het is bestand tegen chemicaliën, vocht, slijtage en verkleuring, waardoor het geschikt is voor gebruik in veel verschillende industrieën en toepassingen.

In de bouw wordt PVC vaak gebruikt voor waterleidingen, afvoersystemen, dakbedekking en wandbekleding. In de elektronica-industrie wordt het gebruikt voor de productie van kabels en isolatiemateriaal. PVC wordt ook gebruikt in de productie van kunststoffen voor consumentenproducten zoals speelgoed, meubels en raamprofielen.

PVC is een veelgebruikt materiaal in de productie van orthopedische hulpmiddelen en inlegzolen vanwege zijn duurzaamheid, flexibiliteit en hygiënische eigenschappen. In de medische industrie wordt het gebruikt voor de productie van bloedzakken, infusiesets, dialyseapparatuur en medische slangen en katheters.

Let op! Deze kennisbank is een verzameling van informatie vanuit allerlei bronnen. Sommige teksten zijn nog niet gecontroleerd en kunnen nog onjuistheden bevatten. Mocht je informatie missen of een correctie willen doorgeven dan horen we dit graag via marketing@dumco.nl

Kom ook meer te weten over

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

Je ontvangt onze nieuwsbrief maximaal 1 x per maand

Previous

Polstermaterialen

Profielhak

Next